top of page
Samensteller Lex

Elektra in Frankrijk

Elektriciteit in Frankrijk

  1. Een elektriciteitsrekening openen in Frankrijk

  2. Een nieuwe elektriciteitsvoorziening krijgen

  3. Franse elektriciteitstarieven

  4. Je Franse elektriciteitsrekening begrijpen

  5. Klachtenprocedures

3. Franse elektriciteitstarieven

Er zijn twee belangrijke gereguleerde tarieven beschikbaar, de details van elk worden hieronder gegeven. Ze zijn onderhevig aan ten minste jaarlijkse wijzigingen. Een huishouden kan zelf de stroomvoorziening kiezen die ze nodig hebben voor hun huis. De hoeveelheid stroom die u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van uw woning, het aantal inwoners en het verwarmingssysteem. Een klein appartement zou goed kunnen omgaan met 3KVA, terwijl een groter pand misschien 12KVA nodig heeft.

De stroomvoorziening van EDF gaat tot 36KVA, hoewel ik in de volgende tabellen alleen tarieven tot 18KVA toon. Daarnaast is er geen aanbod van meer dan 12 KVA voor residentiële huishoudens die gebruik maken van het ' Tarif de Base '.

De tarieven zijn inclusief btw en andere steeds belangrijker wordende belastingen en heffingen - de Taxe sur la consommation finale d'électricité (TCFE), Contribution au service public de l'électricité (CSPE) en La consommation tarifaire d'acheminement (CTA).

Ondanks de kritiek van consumentengroepen op de elektriciteitstarieven in Frankrijk, betekenen de gereguleerde prijzen die EDF verplicht is Franse consumenten aan te rekenen, in feite dat ze elk jaar verlies lijden op hun binnenlandse activiteiten. Bovendien blijven de elektriciteitsprijzen in Frankrijk onder het Europese gemiddelde, zoals te zien is aan de elektriciteitsprijzen in Frankrijk (en Europa) 2020.

Veel Franse huishoudens betalen echter meer aan elektriciteit dan consumenten elders in Europa vanwege de slechte isolatie in veel huizen.

Bovendien zijn de groothandelsprijzen van elektriciteit sinds 2021 aanzienlijk gestegen, waardoor de Franse regering moest ingrijpen om de tariefstijging te beperken.

De volgende tarieven zijn die voor EDF (1 februari 2022)

3.1. 'Tarif de Base' (Blauw)

Als je water- en ruimteverwarming niet elektrisch is, kunt je het beste voor dit tarief kiezen, dat de hele dag en het jaar door hetzelfde tarief heeft.

Vermogensclassificatie (kVA) - Jaarlijkse vaste kosten per jaar -  Prijs per kWh

 

 

 

 

 

 

 

3.2. 'Heures Creuses/Heures Pleines'

Als u een elektrische boiler voor nachtopslag en/of opslagradiatoren heeft, kunt u het beste voor deze optie kiezen, die daltarieven biedt om uw apparaten te verwarmen.

De timing en duur van de daluren verschilt van land tot land, dus u moet uw plaatselijke EDF-kantoor vragen naar de uren die in uw regio van toepassing zijn. U kunt er ook online achter komen bij ENEDIS . Over het algemeen zijn de daluren ( heures creuses ) 23:30-07:30 uur.

In de volgende tabel tonen we een levering tot 18KVA, maar tot 36KVA is ook beschikbaar. Prijzen per 1 februari 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDF biedt ook een tarief aan genaamd Tempo met kosten die variëren afhankelijk van de tijd van het jaar en van de dag. Het is een ingewikkeld tarief om te werken en ik geef hier geen details. Als je twijfelt, kunt je dit probleem het beste benaderen door een gratis beoordeling van je vereisten door EDF te vragen. Er is een Engelssprekende adviseur beschikbaar bij EDF op +33 9 69 36 63 83.

Bekijk een artikel dat gepubliceerd is op Does Off-Peak Electricity Make Sense? of  bekijk hier de Nederlandse versie.

Volgende: Uw Franse elektriciteitsrekening

Terug: Een nieuwe elektriciteitsvoorziening krijgen

Samenvatting

 

 

bottom of page