top of page
Samensteller Lex

Elektra in Frankrijk

Elektriciteit in Frankrijk

  1. Een elektriciteitsrekening openen in Frankrijk

  2. Een nieuwe elektriciteitsvoorziening krijgen

  3. Franse elektriciteitstarieven

  4. Je Franse elektriciteitsrekening begrijpen

  5. Klachtenprocedures

1. Een elektriciteitsrekening openen in Frankrijk.

Er zijn verschillende manieren om een ​​elektriciteitsrekening in Frankrijk te openen, afhankelijk van de omstandigheden van je woning.

Het hangt er ook van af of je gebruik gaat maken van de elektriciteitsleverancier van de staat EDF, of van een particuliere leverancier.
Ik ga ervan uit dat je EDF gaat gebruiken. Je doet er goed aan dit te doen, in ieder geval totdat je zich in het gebied hebt gevestigd en de weg weet (hoewel er een paar gebieden in Frankrijk zijn waar EDF niet echt de elektriciteitsleverancier is).

Wanneer je de aankoop of bouw van je Franse onroerend goed hebt voltooid, moet je de notaris om een ​​aankoopbewijs vragen, een attest genaamd , dat u kunt gebruiken om toegang te krijgen tot openbare diensten voor het onroerend goed. Het kan ook worden gebruikt om te helpen bij het openen van een Franse bankrekening. Als de voormalige eigenaar en het pand al heeft verlaten en zijn account bij EDF heeft beëindigd, moet je met uw attest naar het lokale kantoor van EDF gaan en een account openen.

Om dit online te doen, moet je dit bij EDF registreren bij Enidis. Je kunt dan online doen. Als het een tweede huis is, moet je EDF op de hoogte brengen van het adres waar de rekeningen naartoe moeten worden gestuurd, als dit niet het adres in Frankrijk is.

Een van de eigenaardigheden van de Franse elektriciteitsvoorziening is dat je de hoeveelheid stroom kunt kiezen die je in het pand wilt hebben, van 3KVA tot 36KVA, hoewel dit afhangt van het type tarief dat u hebt gekozen. 

Als je een klein pand hebt met weinig elektrische apparaten, zou je waarschijnlijk kunnen omgaan met 3KVA, maar een veilige gok voor een modern gezinshuishouden zou 6KVA zijn. Je zou waarschijnlijk meer nodig hebben als je volledig elektrische centrale verwarming heeft.
Een verwarmd zwembad met een warmtepomp zou ook een hogere classificatie nodig hebben, en mogelijk een driefasige elektriciteitsvoorziening. Als alternatief kun je beginnen met het laagste aanbod en, als het aanbod uitvalt wanneer u verschillende elektrische apparaten in huis gebruikt, upgraden naar een hoger aanbod. Het voedingsspanningsniveau in Frankrijk is 230v, maar wees vooral in landelijke gebieden niet verbaasd als er gedurende de dag spanningsschommelingen zijn!

 

Volgende: Een nieuwe elektriciteitsvoorziening krijgen

Een reactie/vraag aan Lex

Bedankt voor de inzending!

Samenvatting Elektra aanvraag.

 

1. Dit heb je nodig om een account aan te maken.

     Aanmelding Enidis

bottom of page